Hikmet Karagöz

Hikmet Karagöz, (doğum. 1946 Samsun – Vezirköprü) Ressam, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

1962-1963 yıllarında Eminönü Halkevi’nde amatör olarak tiyatroya başlayan sanatçı, 1964’te Küçük Sahne Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda profesyonel oldu. 1974’yılında Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’la TV Yapımlarında rol almaya başladı. Sinemaya geçişi “Faize Hücum” filmiyle 1982’de oldu. 1986 dan bu yana ağırlıklı suluboya olmak üzere resim yapıyor. Profesyonel olarak resim yapıyor ve sergiler açıyor.

Filmografisi
Bir Aşk Hikayesi – 2004
Gönül Yarası – 2004
Hızlı Adımlar – 2004
Sultan Makamı – 2003
Gönderilmemiş Mektuplar – 2002
Gönlümdeki Köşk Olmasa – 2002
Yeditepe İstanbul – 2001
Deli Yürek-Boomerang Cehennemi – 2001
Yaşar Kemal Belgeseli – 2000
İstanbul’da Bir Aşk – 2000
Toprak – 1999
Duruşma – 1999
Yara – 1998
Hoşçakal Yarın- 1998
Kış Çiçeği – 1996
Kurtuluş – 1996
Oğlum Adam Olacak – 1995
Yazlıkçılar – 1994
Hastane – 1993
Dalgacılar – 1992
Menekşe Koyu – 1991
Yalnızlar – 1991
Deniz Gurbetçileri – 1991
Kurt Kanunu – 1991
Karartma Geceleri – 1990
İnsanlar Yaşadıkça – 1989
Geçmiş Bahar Mimozaları – 1989
Korkmuyorum – 1989
Bizimkiler – 1989
Baharın Bittiği Yer – 1989
Acıların Günlüğü – 1988
Biri Ve Diğerleri – 1987
Su da Yanar- 1987
Çark – 1987
Belene – 1987
Alnımdaki Bıçak Yarası – 1987
Ateşten Günler – 1987
Çıplak Vatandaş – 1985
En Büyük Şaban – 1983
Faize Hücum- 1982

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>